Sve je počelo pre oko pola veka. Priznajem da je ta 1970 goodina mojoj familiji veoma bliska i emotivno i vremenski govoreći. Naša banja je tada bila vrlo slabo poznata, s toga je izgradnja kuće u tom predivnom mestu bilo pravo otkriće Ljije i Bore, mojih bake i deke. Tradiciju letnjeg familijarnog okupljanja dugo su oni održavali, ali došla su druga vremena i neki novi klinci.

Guesthouse Edelnice Deda Bora

Naime, baka Ljilja i deda Bora su se brzo uverili u blagodeti banje Trepče i nikako je nisu želeli napustiti, provodeći po nekoliko meseci godišnje u tom svom malom raju. Kako to obično biva, njih dvoje su preneli tu ljubav i entuzijazam na najmlađe koji su često letnji raspust provodili baš tamo. Danas su ti isti klinci stasali da imaju svoje klince i rešili da nastave tradiciju kako bi svojoj deci pružili taj isti užitak, toplinu i udobnost.

Trenutno, moja glavna obaveza jeste fakultet, naime student sam Fakulteta za hotelijerstvo i turizam ali čim se ispitni rokovi privedu kraju, moja sledeća glavna destinacija je banja Trepča u kojoj se bavim turizmom i na praktičan način i sa svojom porodicom pružam usluge smeštaja “onako domaćinski”, vrlo različitim profilima gostiju, što naravno čini ovaj posao još zanimljivijim. Ukoliko ste ljubitelj prirode, želite da se na trenutak odmorite od gradske gužve ili pak tražite mesto za odmor na putu do konačne destinacije, svratite na kafu, rakijicu i debeli hlad vinove loze. 

 

Od srca,   

Vaša domaćica Kristina                                                                                                                                     

 

Guesthouse Edelnice Nekada